CORBUL

(Corvus corax)

CORBUL

Teritoriul de răspândire:

harta

Corbul comun (Corvus corax), de asemenea cunoscut sub numele de Corbul nordic, este o pasăre cântătoare mare, în întregime neagră. Găsit în întreaga emisfera nordică, este cea mai întâlnita dintre toate ciorile. Există cel puțin opt subspecii ale corbului.

CARACTERISTICI
La maturitate corbul comun are între 56 și 69 cm în lungime, cu greutăți înregistrate variind de la 0,69–1,63 kg. Corbul comun de obicei trăiește aproximativ de la 10 la 15 ani în sălbăticie, cu toate că unele exemplare au fost înregistrate cu durata de viata de pana la 40 de ani.

COMPORTAMENT
Corbul comun deobicei călătorește în perechi, deși păsările tinere călătoresc în stoluri.În general, corbii sunt certăreți dar, au demonstrat că sunt extrem de devotați familiilor lor.

MOD DE HRĂNIRE
Corbul comun a coexistat cu oamenii de sute de ani iar în unele zone au fost atat de numeroși încat s-a considerat un organism daunător. O parte din succesul sau a fost datorita dietei de omnivor; corbii sunt extrem de versatili si optimiști in găsirea surselor de hrană, mâncând insecte,cereale,fructe,animale mici și mâncare putredă sau de la gunoi.

REPRODUCERE
Corbul depune ouăle încă în luna februarie, începând chiar din această lună clocitul. Femela se bazează în această perioadă - pentru hrănire - pe ajutorul masculului, fără de care ouăle ar îngheța. Clocitul durează cca. 21 de zile.

FOTOGRAFII:

    add a comment