LEMUR

(Lemur catta)

LEMUR

Teritoriul de răspândire:

harta open

Lemurienii cu coadă inelată sunt cele mai recunoscute primate din familia lemuridelor datorită cozii lungi, inelate, colorate în alb și negru. Ele trăiesc pe insula Madagascar ca și pe unele insule mici din apropiere.

CARACTERISTICI
Dintre lemurieni, lemurienii cu coada inelată sunt relativ mari, aceștia cântărind în medie 2.2 kilograme. Lungimea capului și corpului variază țntre 39 si 46 cm iar coada poate ajunge pana la 60 cm.

COMPORTAMENT
Lemurienii sunt animale sociale, trăind în grupuri de până la 30 de indivizi. Pentru a se incalzi și a consolida relațiile sociale, adesea stau îmbrățișați. Fiecare familie sau colonie este condusă de o femelă dominantă, practică obisnuită printre lemurieni.

MOD DE HRĂNIRE
Sunt omnivori oportuniști având ca dietă principală fructe și frunze. Dieta lemurienilor conține și flori, rădăcini, semințe precum și insecte și larvele acestora.

REPRODUCERE
Sezonul de împerechere durează aproximativ o lună din mijlocul lunii aprilie până în mijlocul lunii mai. După 135 de zile de gestație, femela dă naștere unui pui iar în cazuri excepționale gemeni. Puii cântăresc la naștere 70 g și sunt purtați pe piept primele 2 săptămâni de viață.

FOTOGRAFII:

  • LEMUR
  • LEMUR
  • LEMUR
  • LEMUR
  • LEMUR

COMENTARII

Sara @ 18/04/2016, 11:06
Buna ziua,

As dori sa va intreb daca se pot vizita lemurienii, deoarce ultima data cand am fost nu puteau fi vizitati din cauza unei renovari.

Multumesc
add a comment