URSUL BRUN

(Ursus arctos)

URSUL BRUN

Teritoriul de răspândire:

harta open
Animal deosebit de puternic, aparținând familiei Urside, ursul brun românesc, privit de mulți biologi ca sub-specie încă neînregistrată, are un corp de până la 2,5 m lungime, o înălțime la greabăn de până spre 1,5 m și o greutate maximă de 600 kg.
CARACTERISTICI
Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul și puful. Deși culoarea de bază este cea brun-cafenie, variațiile sunt dosebit de mari, de la urși roșcați la cei aproape negri. Unele exemplare prezintă pete albe la baza gâtului.
COMPORTAMENT
Ursul Brun este un animal, de obicei, nocturn. Este un animal solitar, deși, din când în când, un numar mare de exemplare se poate aduna în locuri unde hrana este abundentă și unde formează ierarhii sociale organizate pe vârstă și mărime.
MOD DE HRĂNIRE
Ursul brun este omnivor, având ca principale surse de hrană peștii și rădăcinile diferitelor plante. De asemenea, se mai hrăneste cu mici mamifere și ocazional vânează și animale mai mari, cum ar fi căprioare.
REPRODUCERE Sezonul de împerechere începe la sfârșitul lunii mai și se termină la începutul lunii iulie. Femelele se maturizează din punct de vedere sexual după 5 ani. Dacă femela nu a acumulat destulă grasime ca să supraviețuiască iernii, embrionul nu se mai dezvoltă și este absorbit de organismul adultului. Dupa 7-8 luni de gestatie, ursoaica ursoaica naste de regula 1 pui. In cazuri exceptionale insa, poate naste pana la 5 pui.

FOTOGRAFII:

  • URSUL BRUN
  • URSUL BRUN
  • URSUL BRUN
  • URSUL BRUN
  • URSUL BRUN
  • URSUL BRUN
  • URSUL BRUN
add a comment