PAPAGALUL CĂLUGĂR

Myiopsitta monachus

PAPAGALUL CĂLUGĂR

Teritoriul de răspândire:

harta

Papagalul călugăr, cunoscut şi sub denumirea de Papagalul Quaker (Myiopsitta monachus), reprezintă o specie de papagal ce este tratată  de cele mai multe ori ca unic membru al genului Myiopsitta. Este originar din zonele temperate şi subtropicale ale Argentinei precum şi din ţările vecine ale Americii de Sud.

CARACTERISTICI
Această specie de papagali are o lungime medie de 29 cm cu o deschidere a aripilor de 48 cm şi cântăreşte 100 g. Femelele tind să fie cu 10-20% mai mici decât masculii, dar nu li se poate determina sexul decât prin efectuarea testului ADN sau a unor teste ale penelor. Penajul este de culoare verde strălucitor. Fruntea şi pieptul sunt de culoarea unui gri pal care este mai închis în zonele curbate. Restul părţii inferioare a corpului este de culoarea unui verde deschis spre galben.

COMPORTAMENT
Papagalul călugăr este singurul papagal care îşi construieşte cuibul din beţe într-un copac sau mai degrabă  pe o construcţie făcută de om decât într-o scorbură de copac.

MOD DE HRĂNIRE
Hrana lor constă în principal din seminţe şi fructe.
În zonele în care au fost aduşi, există teama ca nu cumva să dăuneze recoltei sau speciilor autohtone.

REPRODUCERE
Această specie gregară se reproduce adesea în colonii, construindu-şi un singur cuib mai mare cu intrări separate pentru fiecare pereche. În sălbăticie, coloniile se pot extinde, fiecare pereche locuind în “apartamente” separate.

FOTOGRAFII:

  • PAPAGALUL CĂLUGĂR
  • PAPAGALUL CĂLUGĂR
  • PAPAGALUL CĂLUGĂR
  • PAPAGALUL CĂLUGĂR
  • PAPAGALUL CĂLUGĂR

COMENTARII

Ciurea Marius @ 15/02/2014, 17:43
Citi papagali Calugar aveti ?. Multumesc !
add a comment