PAPAGALUL ROSELLA

PAPAGALUL ROSELLA

Teritoriul de răspândire:

harta

Papagalul Rosella reprezintă una dintre cele opt specii de papagali australieni viu coloraţi care fac parte din genul Platycercus. Platycercus înseamnă “cu coada lată” sau “cu coadă plată”, reflectând astfel o caracteristică comună a papagalilor rosella şi a celorlalţi membrii care fac parte din tribul de papagali cu coada lată.

CARACTERISTICI
Mărimea lor variază între 26-37 cm (10-14.5 in), ei fiind nişte papagali de talie medie cu coadă lungă. Penajul de pe spate are un aspect curbat, iar coloritul acestuia diferă în funcţie de specie. Fiecare specie prezintă pete distincte pe obraji. Nu prezintă dimorfism sexual, iar dacă prezintă, acesta este slab manifestat – în general, femelele şi masculii au un penaj asemănător, excepţie făcând doar papagalul Stanley.

COMPORTAMENT
Papagalul Rosella se hrăneşte de obicei cu seminţe şi fructe, ţinându-şi hrana cu picioarele. Atât în sălbăticie cât şi în captivitate, îi place să se scalde în băltoace.  Pe sub aripă, îşi freacă capul de picioare.

MOD DE HRĂNIRE
Din dieta lor fac parte în principal seminţele şi fructele. Avicultura prevede că din hrana lor fac parte seminţele, fructele (precum mere, pere şi struguri) şi vegetale (precum salată verde şi sfeclă mangold).

FOTOGRAFII:

  • PAPAGALUL ROSELLA
  • PAPAGALUL ROSELLA
add a comment