PAPAGALUL ARA

(Ara ararauna)

PAPAGALUL ARA

Teritoriul de răspândire:

harta

Papagalii Ara albastru-aurii sunt foarte apreciati pentru frumusetea si personalitatea lor. Aria de raspandire este larga, fiind intalniti in marea majoritate a Americii de Sud tropicale, in estul statului Panama si regiunea de ses a Columbiei, precum si in intregul bazin amazonian.

CARACTERISTICI
Papagalul Ara poate atinge o lungime a corpului de circa 85-90 cm, o anvergura a aripilor de102 – 112,5 cm si o greutate corporala de 900 – 1200 g.

COMPORTAMENT
De obicei zboara in perechi sau in mici grupuri familiale dar pot fi sesizati si in stoluri de pana la 25 – 30 de indivizi. Agresiunea intre parteneri este neobisnui ta la acesti papagali. Legaturile ce se formeaza intre parteneri sunt puternice dar nu dureaza obligatoriu toata viata.

MOD DE HRANIRE
Se hranesc cu fructe uscate si proaspete, legume, seminte, minerale, cereale incoltite, etc.

REPRODUCERE
In perioada imperecherii, incepand cu luna aprilie, devin foarte agresivi. Depun intre 1 – 3 oua, uneori 4. deseori, insa, ouale sunt infertile. Perioada incubatiei este de 25 – 28 de zile. Puii ies din cuib la varsta de 12 -13 saptamani si este indicat sa mai ramana o perioada in compania parintilor. Unele perechi se reproduc chiar si de doua ori pe an.

FOTOGRAFII:

  • PAPAGALUL ARA
  • PAPAGALUL ARA
  • PAPAGALUL ARA
  • PAPAGALUL ARA
  • PAPAGALUL ARA

COMENTARII

Diana Bijvank @ 05/11/2015, 11:58
Hello, my name is Diana and i work since two years in Sibiu. We have two Macaw Parrots a bleu and a red one from only 1 year old. I cannot spend so much time with them annymore because of my work and im searching for a new good home for them. If there is any inteest from your side please contact me via e-mail. Have a nice day!! Kind Regards,
Diana Bijvank
add a comment