EMU

(Dromiceius novaehollandiae)

EMU

Teritoriul de răspândire:

harta

Emu este cea mai mare pasăre din Australia și a doua ca mărime în lume după ruda lui Africană, strutul. Pasărea emu este des întalnită pe tot cuprinsul continentului Australian, deși evită zonele dens populate, pădurile virgine și zonele aride.

CARACTERISTICI
Cele mai mari exemplare pot atinge 1.50 – 1.90 m inaltime cu o anvergura cuprinsa intre 1 si 1.3 m. pasarile canaresc intre 18 si 55 kg. femelele sunt de regula mai mari cu putin decat masculii.

COMPORTAMENT
Emu călătoresc în mod normal în perechi dar, atipic social, pot forma turme uriașe născute din nevoia de a călători spre mari surse de hrană. În vestul Australiei s-a putut observa un patern în miscările păsărilor – spre nord vara și spre sud în perioada iernii.

MOD DE HRĂNIRE
Dieta păsărilor emu este compusă din vegetale ca rădăcini, iarbă, semințe, fructe, flori dar și de nevertebrate.

REPRODUCERE
Emu pot forma perechi în lunile de vară ce pot rămâne împreună până la 5 luni.În perioada împerecherii, femela depune în medie 11 oua (maxim 20), odată la două sau trei zile. Oul este foarte mare cu o greutate de până la 900 de grame, o coajă dură de 1 mm și o culoare verde închis.

FOTOGRAFII:

  • EMU
  • EMU
add a comment