NANDU

(Rhea americana)

NANDU

Teritoriul de răspândire:

harta

Păsările nandu (Rhea americana) sunt struții din regiunile de est și sud-est ale Americii de Sud, au dimensiuni mai mici decât struții africani și prezintă trei degete la picioare. Numele de nandu este dat de indieni și se datorează sunetului pe care îl scoate masculul în perioada de împerechere.

CARACTERISTICI
Masculul și femela au penajul aproape la fel colorat. Singurele diferențe constau în faptul că femela este mai mică și are culorile puțin mai deschise. Aripile sunt prevăzute cu pene lungi și moi care atârnă, au un rol de atracție în perioada de împerechere, dar și rol de ușurare a alergării prin faptul că sunt departate de corp. Pot ajunge la înalțimea de 0,9-1,5 m și greutatea de 15-30 kg.

COMPORTAMENT
Nanduul are capacitatea de a fugi foarte repede, de a obosi si zăpaci și cel mai bun prădător prin dibăcia cu care se strecoară din cele mai complicate situații.

MOD DE HRĂNIRE
Hrana lor constă din frunze verzi, fragede, pe care le pasc de pe sol, dar și din semințe, insecte și alte animale mici. Fermierii prețuiesc struții nandu deoarece aceștia curată împrejurimile de șerpi, lăcuste, scorpioni și paianjeni.

REPRODUCERE
Își fac cuiburile ascunse în iarba înaltă din savane. Masculul are cinci până la șapte femele care își depun ouăle în același cuib. Perioada de clocire dureaza 36-44 de zile. Puii ies din ouă la inceputul lunii februarie și au corpul acoperit cu puf cu dungi longitudinale de culoare inchisă.

FOTOGRAFII:

  • NANDU
  • NANDU
  • NANDU
  • NANDU
  • NANDU
add a comment