STRUȚUL AFRICAN

(Struthio camelus)

STRUȚUL AFRICAN

Teritoriul de răspândire:

harta open

Struțul este o pasăre care trăiește în Africa, aparținând de grupa păsărilor alergătoare, fiind cea mai mare pasăre care trăiește în prezent pe pământ. Struțul african care trăiește acum în deșertul Sahara a fost răspândit în trecut și pe teritoriul Asiei de Vest.

CARACTERISTICI
Masculul atinge înălțimea de 210 până la 275 cm, având o greutate de 100 - 130 kg, putând atinge 150 kg, femelele sunt mai mici având înălțimea de 175 - 190 cm și greutatea de 90 - 110 kg.

COMPORTAMENT
Trăiește în grupuri nomadice care conțin între 5 și 50 de păsări. Când se simte amenințat struțul se întinde cu totul pe pamânt sau fuge. De asemenea se poate apăra, atacând cu o lovitură puternică de picior.

MOD DE HRĂNIRE
Dieta struțului constă în principal din semințe, rădăcini, iarbă, fructe și flori. Ocazionalmănâncă și insecte, cum ar fi lacustele. Neavând dinți, struțul înghite pietricele care ajutăla digestie. Un struț adult poate căra până la 1Kg de pietricele în stomac.

REPRODUCERE
Femela struț depune ouăle fertilizate într-un cuib comun, adânc de 30 - 60 cm și lat de 3 m. Perioada de incubație este de 35 - 45 de zile. De obicei masculii păzesc puii și îi învață să se hrănească, colaborând cu femelele în cresterea lor.

FOTOGRAFII:

  • STRUȚUL AFRICAN
  • STRUȚUL AFRICAN
  • STRUȚUL AFRICAN
  • STRUȚUL AFRICAN
  • STRUȚUL AFRICAN
add a comment