CĂMILA

(Camelus bactrianus)

CĂMILA

Teritoriul de răspândire:

harta

Cămila aparține de familia Camelidae, familie de care mai aparțin și rumegătoarele din America (guanako, lama, alpaca și vicunia). Asemănarea dunelor din deșert cu valurile mării ca și mersul legănat al cămilelor a făcut ca ea să fie denumită „Corabia deșertului”.

CARACTERISTICI
Cămila se deosebește de rudele ei din Lumea Nouă prin talia corpului mai mare (înălțimea la greabăn între 225 - 345 cm și greutatea între 300 - 700 kg), și prin faptul că are două cocoașe.

COMPORTAMENT
Se spune adesea despre cămile ca au un comportament imprevizibil, se enervează ușor și sunt încăpățânate, pentru că, atunci când le deranjează ceva, scuipă și lovesc. În realitate, ele sunt animale blânde, răbdătoare și inteligente.

MOD DE HRĂNIRE
Cămila este adaptată la viața de deșert când trebuie să parcurgă fără hrană sau apă distanțe mari. Pentru aceasta cămila poate să acumuleze ca rezervă o cantitate mare de hrană și apă. În cocoașă ea poate să acumuleze hrană sub formă de grăsime, cu care poate să reziste fără a se hrăni timp de 30 de zile.

REPRODUCERE
Cămilele trăiesc în harem. Perioada de gestație la cămile este între 360 - 440 de zile, puiul de cămilă devenind într-o perioadă scurtă de timp independent și putând alerga.O cămilă poate trăi 40 - 50 de ani.

FOTOGRAFII:

  • CĂMILA
  • CĂMILA
  • CĂMILA
  • CĂMILA
  • CĂMILA
  • CĂMILA
add a comment