ULIUL ŞORECAR

(Buteo buteo)

ULIUL ŞORECAR

Teritoriul de răspândire:

harta
Uliul Şorecar este o pasăre răpitoare de zi din familia Accipitridae. Uliul Şorecar se găsește în zonele cu climă temperată și subtropicală din Africa, Asia și Europa.
CARACTERISTICI
Uliul Şorecar are un cioc puternic, cu marginile tăioase ca lamele unui foarfece; ciocul este adaptat pentru sfâșiat prada. Picioarele puternice se termină cu patru degete (trei îndreptate înainte și unul înapoi), cu ghearele lungi, ascuțite și încovoiate.
COMPORTAMENT
Corpul subțire, aripile și coada lungi, arată că este o bună zburătoare. Se aruncă asupra prăzii, o apucă cu ghearele, o sfâșie cu ciocul și o înghite nemestecată.
MOD DE HRĂNIRE
Uliul Şorecar este o pasăre răpitoare de zi. Are vedere foarte bună, putând distinge de la mari înălțimi prada: păsări, șoareci, iepuri, insecte. Hrănindu-se cu carne, pilota sa este mai puțin dezvoltată decât a altor păsări care se hrănesc cu grăunțe.
REPRODUCERE
Uliul Şorecar se înmulțește în zone împădurite. Cuibul măsoară pânâ la 60 cm în diametruși este construit din crenguțe, în copaci. Femela depune 4-5 ouă de culoare albastru deschis cu pete maro. Puii ies din ou după 33 de zile și zboară după alte 24-28 de zile.

FOTOGRAFII:

  • ULIUL ŞORECAR
  • ULIUL ŞORECAR
  • ULIUL ŞORECAR
  • ULIUL ŞORECAR
  • ULIUL ŞORECAR
add a comment